Τα καλύτερα μαγειρικά κόλπα για αρχάριους.

Κανείς δεν γεννήθηκε με κάποιου είδους κληρονομικό ταλέντο στη μαγειρική. Εντάξει, μια έφεση μπορεί κανείς να την έχει αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως το ταλέντο καλλιεργείται με πολλές ώρες στην κουζίνα, πολλά καμένα ταψιά και πολλή διάθεση. Διάθεση για πειραματισμούς, για λάθη και για τη γνώση στην οποία τελικά αυτά οδηγούν. Για όλους εμάς τους αρχάριους, τα παρακάτω κόλπα μπορούν να αποβούν σωτήρια στα πρώτα μας βήματα στην κουζίνα. 

Δεν χρειάζεται να ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια

Το ίδιο –ίσως και καλύτερο– αποτέλεσμα θα έχετε αν τα περάσετε απλώς από τον τρίφτη, όπως κάνετε με το τυρί ή το καρότο. Το ίδιο ισχύει και για το σκόρδο.

«Άρπαξαν» λίγο στο ψήσιμο τα μπισκότα;

Ο τρίφτης σας τελικά μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζατε. Απλώς τρίψτε λίγο την καμένη επιφάνεια και… θα μείνει μεταξύ μας. 

Υπάρχει ο τέλειος τρόπος να τηγανίσετε το μπέικον

Ζεσταίνετε το τηγάνι σας, απλώνετε τα κομμάτια του μπέικον (να μην ακουμπάνε μεταξύ τους) και προσθέτετε ελάχιστο νερό, ίσα-ίσα να καλύπτει το μπέικον. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά από υψηλή σε μεσαία. Περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, και χαμηλώνετε ξανά (στο 1-2 του ματιού) για να αφήσετε το μπέικον λίγη ώρα ακόμα, να γίνει τραγανό.

Ο ευκολότερος τρόπος να καθαρίσετε το μπλέντερ…

Είναι να το γεμίσετε με νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων, και να πατήσετε το On. Αφήνετε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, και μετά απλώς ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Έτοιμο.

Κόψτε τα ντοματίνια για τη σαλάτα σας με μία κίνηση

Αναποδογυρίστε ένα πιάτο, τοποθετήστε τα όλα επάνω του, σκεπάστε τα με ένα δεύτερο πιάτο, και κόψτε τα όλα οριζόντια με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Δεν ξεπαγώνει το βούτυρο με τίποτα;

Και πάλι, ο τρίφτης θα κάνει το θαύμα του. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα, και ανακατέψτε την απευθείας με τις ζύμες σας, ή με οποιοδήποτε άλλο φαγητό ετοιμάζετε και απαιτεί να περιμένετε το βούτυρο να ξεπαγώσει.

Μην ταλαιπωρήστε να στύβετε λεμόνια και lime

Βάλτε τα για 15 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, και θα στύβονται πανεύκολα –έξτρα μπόνους: θα βγάλουν και περισσότερο χυμό. 

Και πόσες ώρες μαρινάρουμε;

15 με 30 λεπτά τα ψάρια, μισή έως έξι ώρες το κοτόπουλο, τέσσερις με δώδεκα ώρες το χοιρινό, το μοσχάρι και το αρνί.

Τι κάνουμε αν κάτι μας βγει πολύ καυτερό;

Παράπεσε το πιπέρι ή –ακόμα χειρότερα– το τσίλι; Μην ανησυχείτε, σώζεται: Με λίγη ζάχαρη, ή τον χυμό ενός λάιμ, ή μια κουταλιά του γλυκού ξίδι, ή λίγο γιαούρτι ή sour cream, ή χυμό ντομάτας ή (στην ανάγκη και ελλείψει όλων των άλλων) λίγη κέτσαπ. 

Πηγή: http://www.in2life.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.