Η ορολογία των μακαρονάδων!

Τα ζυμαρικά είναι από τα φαγητά που δύσκολα κάποιος θα έλεγε όχι, καθώς είναι νόστιμα, μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους και είναι εύκολα ως την παρασκευή τους. Η διαφοροποίηση από μακαρονάδα σε μακαρονάδα έχει να κάνει με την σάλτσα και κάθε «μακαρονάς» που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να γνωρίζει την ορολογία.

  • Napolitana ή Napoli

Η κλασσική, οικεία και γνώριμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό. Ιδανικά με μπόλικο τυρί.

  • Bolonegnese

Από τα πιο ωραία φαγητά (προσωπική άποψη συγγραφέα) που υπάρχουν. Μακαρόνια με (μοσχαρίσιο) κιμά. Νόστιμα, εύκολα, ιδανικά.

  • Puttanesca

Από τις πιο κλασσικές Ιταλικές συνταγές. Μακαρόνια με σκόρδο, ντομάτα, ελιές, αντζούγια και πολύ μπούκοβο. Είναι ιδιαίτερη και πικάντικη.

  • Aglio e Olio

Πρόκειται για μακαρόνια με σκόρδο, λάδι και μπούκοβο.

  • Arrabbiata

Άλλη μια πικάντικη επιλογή. Στα ιταλικά σημαίνει «θυμωμένη». Τα βασικά της υλικά είναι ντομάτα και κόκκινη καυτερή πιπεριά.

  • Pesto

Από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές, η μακαρονάδα Pesto περιέχει βασιλικό, σκόρδο, ελαιόλαδο,κουκουνάρι και παρμεζάνα.

  • Carbonara

Η παραδοσιακή ιταλική συνταγή περιλαμβάνει αυγά, πανσέτα ή μπέικον και φυσικά πολλή παρμεζάνα

  • Marinara ή vongole

Πρόκειται για μακαρονάδα θαλασσινών. Περιέχει οστρακοειδή όπως κυδώνια και γυαλιστερές, καθώς επίσης και αχιβάδες. Αρωματίζεται με σκόρδο και μαϊντανό, ενώ οι κόκκινες καυτερές πιπεριές της προσδίδουν έναν πικάντικο τόνο.

  • Al funghi

Μακαρονάδα με μανιτάρια! Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν μανιτάρια σε πολλές συνταγές τους, συνεπώς η al funghi έχει πολλές εκδοχές ανάλογα με τον μάγειρα της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ιδιαιτέρως γευστική.

Μη χάνετε χρόνο. Δοκιμάστε τις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.