Ζυμαρικά ..Λάθη

Τα ζυμαρικά είναι από τις πιο εύκολες και γευστικές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Ακόμα και κάποιος αρχάριος μπορεί να φτιάξει την τέλεια μακαρονάδα ακολουθώντας πιστά τα βήματα κάποιας συνταγής. Ωστόσο, σχεδόν όλοι μας, κάνουμε κάποια βασικά λάθη. Ποια είναι αυτά;

1)Δεν βάζουμε αρκετό αλάτι.

Συνήθως νομίζουμε ότι έχουμε βάλει αρκετό αλάτι, αλλά συνειδητοποιούμε ότι ποτέ δεν είναι αρκετό. Το μυστικό είναι να μην τσιγκουνευτούμε το αλάτι, αλλά ούτε και το νερό. Τα μακαρόνια χρειάζονται χώρο, συνεπώς θα ήταν ιδανικό να τα βράζαμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι.

2)Δεν κρατάμε από το νερό των ζυμαρικών.

Οι λόγοι που θα έπρεπε να κρατάμε από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά είναι για την σάλτσα και για να μην λασπώνουν τα μακαρόνια. Το νερό με το οποίο βράζουμε τα μακαρόνια είναι πλούσιο σε άμυλο και βοηθά τη σάλτσα να δέσει καλύτερα απλά και μόνο προσθέτοντας της 4-5 κουταλιές νερό. Όσο για το λάσπωμα, όταν σουρώνουμε τα μακαρόνια, αφού τα τσιγαρίσουμε με λάδι ή βούτυρο, αν τους περιχύσουμε τον ζωμό τους (τόσο ώστε να μην είναι υγρά), τότε αυτά δεν λασπώνουν.

3)Δεν συνδυάζουμε το είδος με τη σάλτσα.

Άλλο ένα λάθος που κάνουμε με τα ζυμαρικά είναι ότι συχνά δεν συνδυάζουμε το είδος που θα χρησιμοποιήσουμε με τη σάλτσα. Τα spaghetti είναι συνήθως η εύκολη λύση καθώς ταιριάζουν με όλα, ωστόσο τα λεπτά ζυμαρικά ταιριάζουν περισσότερο σε ελαφριές με ρευστή υφή σάλτσες, ενώ οι πιο πλούσιες, έντονες σε γεύση, παχύρρευστες σάλτσες σε πιο χοντρά είδη ζυμαρικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.