Βασικά αντικείμενα που χρειάζεσαι στην μαγειρική.

Υπάρχουν δεκάδες μαγειρικά σκεύη και κουζινικά γκατζετ που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος σε μια κουζίνα. Ωστόσο, κάποιος που ξεκινάει τώρα τα πρώτα του βήματα σε αυτόν τον χώρο, είτε ως χόμπι, είτε επαγγελματικά, θα πρέπει να γνωρίζει ποια είναι τα βασικά αντικείμενα που κάθε καλός/ επίδοξος μάγειρας χρειάζεται.

  • Ξύλο κοπής.

Από τα πιο σημαντικά εργαλεία σε μια κουζίνα είναι το ξύλο κοπής ή η επιφάνεια κοπής. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο και σταθερό ξύλο κοπής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να έχετε διαφορετικά ξύλα κοπής για τα φρούτα και τα λαχανικά και διαφορετικά για τα κρέατα και τα ψάρια.

  • Μαχαίρια

Ίσως και το πιο βασικό. Μια κουζίνα χρειάζεται πολλών ειδών μαχαίρια και κυρίως καλά μαχαίρια που να κόβουν άψογα. Το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με το τι βολεύει καλύτερα τον εκάστοτε μάγειρα, αλλά μεγάλα μαχαίρια παρέχουν καλύτερο έλεγχο. Ιδανικά, κάθε κουζίνα πρέπει να έχει ένα μεγάλο μαχαίρι σεφ, ένα μικρό με δοντάκια και ένα μαχαίρι για το φιλετάρισμα.

  • Μεγάλη Κατσαρόλα

Απαραίτητη είναι μια μεγάλη κατσαρόλα για όλες τις χρήσεις. Είναι καλύτερο και ευκολότερο να έχουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και να βάλουμε μέσα μικρότερες ποσότητες (εάν αυτό χρειαστεί) από το αντίθετο.

  • Βαθύ τηγάνι

Είναι απαραίτητο καθώς και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές συνταγές και χρήσεις. Καλό θα ήταν να περιέχει καπάκι και οι λαβές του να μην είναι πλαστικές ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μικρό ταψάκι στον φούρνο.

  • Μεγάλο Ταψί.

Το μεγάλο ταψί θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού και είναι ιδανικό καθώς κάποιος που κάνει τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική, τείνει να ξεκινά με συνταγές φούρνου, καθώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία.

Έχοντας αυτά τα βασικά αντικείμενα, είστε πλέον έτοιμη να ξεκινήσετε να μαγειρεύετε. Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.