Βήματα για να πετυχαίνουν τα πάντα!

Κάποιος ο οποίος ξεκινάει τώρα να εξοικειώνεται με την μαγειρική θα ήταν σημαντικό να γνωρίζει αυτά τα 6 αλάνθαστα, βοηθητικά βήματα που θα του λύσουν τα χέρια.

  • Καθόμαστε για το πρώτο διάβασμα

«Αυτό είναι το σωστό… Καθίστε στο τραπέζι της κουζίνας και απλά διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή. Μην αρχίσετε να κάνετε σημειώσεις και λίστες, απλά διαβάστε», γράφει ο Brown.

  • Κάνουμε μία επαναληπτική ανάγνωση

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης, λέει ο ειδικός, είναι η ώρα να σημειώσουμε κάποιες ειδικές διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να είναι γραμμένες κάτω – κάτω στη συνταγή, αλλά πρέπει να γίνουν πριν τα υπόλοιπα βήματα ή χρειάζονται ειδική προεργασία. Για παράδειγμα, κάπου μπορεί να αναφέρεται ότι το βούτυρο πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου ή τα ξηρά φασόλια χρειάζονται μούλιασμα. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το εν λόγω υλικό. Επίσης, τώρα είναι η στιγμή να προσέξουμε λεπτομέρειες στη δοσολογία και να τις σημειώσουμε για να μην μας ξεφύγουν. «Ένα φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια δεν είναι το ίδιο με ένα φλιτζάνι καρύδια τα οποία θα τεμαχίσουμε αργότερα», εξηγεί ο Brown.

  • Μαζεύουμε τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε

Αυτό το σημείο σχετίζεται άμεσα με το προηγούμενο. Ο Brown λέει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν την διαδικασία του μαγειρέματος, είναι να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούμε σε όλα τα βήματα της συνταγής, βρίσκονται μπροστά μας. Σε αντίθετη περίπτωση, ίσως χρειαστεί να αφήσουμε για λίγο τα μάτια μας από το φαγητό, ψάχνοντας για ένα μίξερ, με καταστροφικές συνέπειες. Έτσι, κατά τη δεύτερη ανάγνωση βεβαιωνόμαστε ότι ξέρουμε όλα τα εργαλεία που πρέπει να βρούμε. Και τα βρίσκουμε.

  • Μαζεύουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε

Δεν αρκεί να σκεφτόμαστε πως έχουμε κάτι, πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι το έχουμε και αν όχι, να το βάζουμε στη λίστα με τα ψώνια. Αν η συνταγή γράφει ένα υλικό, το σωστό είναι να βάλουμε εκείνο και όχι κάποιο άλλο που μπορεί να μας ακούγεται παρόμοιο. Ο Brown υπενθυμίζει, επίσης, πως πρέπει να κοιτάμε αν κάποιο υλικό χρειάζεται για παράδειγμα να αποψυχθεί, ώστε να το προετοιμάζουμε, ενώ σημειώνει πως καλό είναι να συγκεντρώνουμε τα υλικά κατά σειρά χρήσης. Δίνει και ένα inside tip: «Κατά κανόνα, οι συγγραφείς συνταγών γράφουμε τα υλικά με σειρά που δίνει σήμα στον μάγειρα για το πώς να τα χειριστεί. Για παράδειγμα, αν γράφουμε ότι μία συνταγή απαιτεί μία κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας λάδι, θα γράψουμε πρώτα το λάδι, ώστε να είναι πιο εύκολο για το μέλι να μετρηθεί μετά».

  • Προσέχουμε τη σειρά των βημάτων

O Brown γράφει πως καλό είναι, πριν από την εκτέλεση της συνταγής, να έχουμε κατανοήσει με ποια σειρά πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, καθώς και πόσο χρόνο χρειάζεται κάθε μία από αυτές. Αν το ξέρουμε αυτό, ξέρουμε, για παράδειγμα, αν χρειάζεται να έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και πότε να το κάνουμε, ώστε να κερδίζουμε χρόνο και να αποφεύγουμε καταστροφές.

  • Τριπλό-ελέγχουμε τους βαθμούς και την ώρα ψησίματος, αλλά και κάτι ακόμη

Ναι, καλό είναι να μην κάνουμε λάθος στους βαθμούς που πρέπει να θερμάνουμε τον φούρνο ή στην ώρα που πρέπει να αφήσουμε το φαγητό να ψήνεται,, αλλά «αν η συνταγή γράφει ότι τα μπισκότα πρέπει να είναι χρυσά καφέ ή το βούτυρο πρέπει να μυρίζει καρύδι, τότε τα μάτια, η μύτη και τα αυτιά μας, μπορούν να μας πουν περισσότερα από το χρονόμετρο», εξηγεί ο Brown, ο οποίος καταλήγει:

«Πάνω απ’ όλα, πρέπει να μάθουμε να απολαμβάνουμε τις συνταγές. Όπως ακριβώς θα κάναμε με τη λογοτεχνία».

Πηγή: http://www.pathfinder.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.